четвртак, 4. фебруар 2010.

Haiti - Milosrđe

  Kanadski geolozi istraživači Daniel i Ginette Mathurin,  tvrde da Haiti leži na ogromnim količinama nafte, fosilnih goriva, cinka i uranijuma.
   Nafta je otkrivena na čak dvadesetak lokacija, tako da centralni plato, ravnica i zaliv Port au Prince leže na nafti, a stručnjaci procenjuju da su te rezerve čak 5 puta veće nego one kojima raspolaže Venecuela, koja je jedan od najvećih izvoznika nafte na svetu. Haićanske naftne rezerve u odnosu na venecuelanske su kao ,,olimpijski bazen prema čaši vode".
   Takođe je utvrđeno postojanje značajnih rezervi uranijuma (238 i 235), cinka, i dr. Ispada da su Haićani siroti bogataši. Ili bogati siromasi.     http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=17293 
Sve to, plus blizina Kube i Venecuele, čine Haiti veoma zanimljivim za Vašington. 
  Haićani ne mogu da eksploatišu svoje bogatstvo, sve i da imaju sredstva, tehniku i ljudstvo. Zašto? Zato što je 2005. vlada USA haićanska prirodna bogatstva proglasila za sirovine od strateškog značaja za Ameriku.I naravno, sebe kao stranu koja ima ekskluzivno pravo da ih eksploatiše.
   Istovremeno, odgovarajući na optužbe zbog slanja hiljada vojnika u razoreni Haiti, Pentagon ravnodušno izjavljuje  kako planira da tamo ,,dugoročno ostane'' (US ambasador pri UN, Alejandro Wolff, pre desetak dana u sedištu UN).

  Na stranu što se uveliko govori o namerno izazvanom zemljotresu, odn. zloupotrebi sistema HAARP - High Frequency Active Auroral Research Program -., kojim se  manipuliše meteorolškim uslovima i prirodnim nepogodama, (koji je, navodno, američka vojska prošle decenije  povukla, i stopirala dalja istraživanja). Dejstvo HAARP-a karakteriše pojava neobičnih fenomena na nebu, koji su vidljivi golim okom. nekoliko sat pre nego što nastupi željeni efekat.
http://www.youtube.com/watch?v=f0RzX3uqAls&feature=player_embedded


Нема коментара: